Ensimmäinen kauppa digitaalisella tuotteella!



Kerron tässä artikkelissa MITEN ja MILLÄ tuotteella tein ensimmäisen kaupan. Ilman maksettua mainontaa tai muita kikkailuja.


Kirjoitin aiemmin täällä siitä, miten tein ensimmäisen digitaalisen tuotteen Etsyyn. Tuote oli kokoelma ladattavia dokumenttipohjia uudelle yrittäjälle. Kokoelma sisälsi muun muassa pitch deckin, markkinointisuunnitelmapohjan, erilaisia Excel-pohjia ja niin edelleen. Tein näistä muutamia erilaisia versioita ja jäin odottelemaan.


Viikko kului, ja olin saanut yhteensä 20 kävijää kauppaan. Suurin osa näistä oli tullut blogini kautta, vain kaksi oli löytänyt kauppaani Etsyn kautta. Sen sijaan, että jäisin odottelemaan että saan alkaa tekemään maksettua mainontaa (tässä kestää siis 15 päivää), päätin että teen jotain muuta sisältöä Etsyyn. Tein e-kirjan, jossa kerron kaiken mitä tiedän tekoälyboteista. Seuraavaksi kerron vaihe vaiheelta miten tämä tapahtui.

1. Valitsin tuotteen

Vastoin kaikkia oppeja, en tehnyt MITÄÄN markkinatutkimusta, en avainsanahakuja, en haravoinut kilpailijakenttää tai muutakaan. Tein yksinkertaisesti vaan päätöksen, että haluan luoda tuotteen, jossa on jotain aitoa, lisäarvoa tuottavaa sisältöä, sen sijaan, että lähtisin kilpailemaan muiden dokumenttipohjien yms. kanssa. Kun mietin, minkä tuotteen haluan tehdä, pohdin kahta asiaa:

  • Mikä minua itseä kiinnostaa?
  • Missä olen hyvä, tai mistä tiedän valmiiksi jotain?

Tekoälybotit oli selviö. Aihe itsessään on todella uusi, eikä siitä ole kirjoitettu vielä paljoa sisältöä. Vaikka räätälöityjä tekoälybotteja on voinut tehdä jo kohta kaksi vuotta, julkaisi OpenAI näiden kauppapaikan vasta viime viikolla (tammikuun alussa 2024), mikä lisäsi monen kiinnostusta aihetta kohtaan.

Minulla oli kilpailuetu, koska olin touhunnut aiheen parissa jo pari vuotta, tehnyt paljon sisältöä aiheeseen liittyen, sekä yhden verkkokurssin nimenomaan tekoälybottien tekemisestä.

2. Rajasin aiheen

Kun olin päättänyt, että haluan tehdä e-kirjan liittyen tekoälybotteihin, mietin seuraavaksi miten rajaisin aihetta tarkemmaksi, jotta se todella ratkoo jonkun ongelmaa. Aiherajauksella on tärkeä merkitys. Vaikka et ehkä tavoita laajaa yleisöä tuotteellasi, tavoitat tietyn, spesifin kohderyhmän, jolle tuote osuu juuri nappiin.

Kun mietin eri aiheita tekoälybottien ympärillä, mietin yhtä asiaa:

  • Mitä kysymyksiä minulta useimmiten kysytään aiheeseen liittyen?

Tähän oli helppo vastata. Monet oppilaat, jotka ovat käyneet kursseillani tai laittavat TikTokissa viestiä kysyvät sitä, minkälaisia erilaisia botteja voisi tehdä, mille toimialoille, miten niistä rahastaisi ja niin edelleen. Päätin tarttua näihin.


3. Tein sisällön ensimmäisen version (ChatGPT:llä)

Minulla on ChatGPT plus lisenssi, ja olen tehnyt muutamia sisällöntuottaja “agentteja”, joiden avulla tuotan erilaista sisältöä muun muassa nettisivuille, someen ja uutiskirjeisiin. Pyysin erästä sisällöntuottaja “agenttia” kirjoittamaan minulle e-kirjan sisällön otsikkotasolla. Lopputuloksena oli “100+ botti-ideaa ja näiden monetisointistrategiat”.

Minulla ei tässä kohtaa vielä ollut varsinaista sisältöä, sillä ChatGPT ei kirjoita kokonaista kirjaa puolestasi, mutta olin saanut kirjan sisällysluettelon valmiiksi. Lisäsin tähän tekoälyn tuomaan ehdotukseen vielä erään verkkokurssin sisältöä, jossa siis kerron erilaisista palveluista, joita voi tarjota tekoälyn avulla.


Pyysin ChatGPT:tä täydentämään osioita, yksi luku kerrallaan, kunnes sain koko sisällön. Kirjasta tuli yhteensä 86 sivua pitkä. Seuraavaksi menin Canvaan.


4. Suunnittelin ja kuvitin e-kirjan

Tämä oli hauskin vaihe. Menin Canvaan, valitsin “Presentation”-mallisen pohjan, hain e-kirja pohjia hakusanoilla “e-book” ja valitsin yksinkertaisen, simppelin tyylin. Muokkasin fontteja ja värejä vähän. Lisäsin tekstisisällön kylmän viileästi ChatGPT:stä. Laitoin alkuun muutaman intro-dian ja faktoja. Otin kuvat Canvan omasta kuvapankista.


5. Latasin tuotteen ja lisäsin Etsyyn

Latasin e-kirjan PDF tiedostona ja latasin Etsyyn. Voit lukea täältä kuinka tuotteita lisätään kauppaan. Pyysin ChatGPT:tä (taas) kirjoittamaan tuotteelle nimen ja kuvauksen. Pyysin sitä myös generoimaan hyviä hakusanoja, jotta ostajat löytävät tuotteen luokse. Alla näet valmiin lopputuloksen. Voit myös katsoa sen täältä.



En tiedä mitä tapahtui, että joku (tai jotkut) löysi just mun kauppaan. Alla vielä otsikot, tekstit ja hakusanat joita käytin tässä tuotteessa:

  • Otsikko: Ultimate AI Bot Bundle – Sales, Marketing, Content, Finance & More! Unlock opportunities with customized AI agents!
  • Kuvaus:

    Want to have a new side hustle without competition? Start creating and selling customized AI agents! You can sell them directly to companies or via OpenAI Store (coming soon). Here’s 100+ ideas for bots to sell.

    Unlock a world of possibilities with our Ultimate GPT Idea Bundle! Packed with over 100 innovative ideas spanning Sales and Marketing, Content Generation, Business and Finance, Data Analysis, Health and Fitness, and Customer Service, this comprehensive collection is a goldmine of inspiration for entrepreneurs, marketers, and creatives.

    🚀 Sales and Marketing: Discover strategies to boost sales, engage customers, and optimize your marketing campaigns
    💡 Content Generation: Unleash your creativity with AI-generated content ideas for blogs, videos, social media, and more.
    💼 Business and Finance: Explore finance management, investment, and startup ideas to take your business to the next level.
    📊 Data Analysis: Gain insights from data, improve decision-making, and enhance your data-driven strategies.
    💪 Health and Fitness: Achieve your wellness goals with personalized fitness routines, nutrition plans, and mental health tips.
    📞 Customer Service: Elevate customer satisfaction with AI-driven support and feedback solutions.
    Don’t miss out on this opportunity to supercharge your business and creativity. Get the Ultimate GPT Idea Bundle today and stay ahead of the game!

  • Hakusanat: ai, chatgpt, prompts, gpt, customgpt, gptprompts, gptideas, custombots

Jos mä pystyin tekemään ton, säkin pystyt! Kokeile tai laita viestiä noora@ailene.ai niin voin auttaa!


Posted

in

by

Tags: