Näin löydät markkinaraon E-kirjojen myynnissä


Näen TikTokissa jatkuvasti videoita, joissa kerrotaan miten Canvalla voi tehdä värityskirjan, to-do listan tai päiväkirjan vartissa, julkaista sen Amazonissa ja tienata tuhansia euroja kuukausittain. Päätin kokeilla toimiiko tämä oikeesti näin. Voin kertoa jo nyt, jos et jaksa lukea loppuun, ei se toimi ihan näin.

On totta, että voit tehdä värityskirjan vartissa Canvalla. Voit tehdä päiväkirjan vielä nopeammin. ChatGPTn avulla voit tehdä oikean kirjan päivässä. Amazon Kindle on suhteellisen helppokäyttöinen palvelu, ja saat kirjan julkaistua vartissa. Mutta miten tehdä kauppaa? Kerron nyt askel askeleelta miten itse julkaisin ensimmäisen kirjani Amazonin Kindle palvelussa.


1. Valitse aihealue, joka sinua kiinnostaa

Vastoin TikTok videoissa vastaan tulevia neuvoja, en suosittele värikirjoja, päiväkirjoja, to-do listoja tai muuta sellaista todella “low content” eli vähäisen sisällön tuotetta, joka on naurettavan helppo tehdä ja jota “kaikki” tarvitsee. Syy tähän on se, että moni muukin on tätä tehnyt, ja vaikka jengi niitä yhtä tai kahta suosituinta ostaa, on satoja tuhansia kappaleita myynnissä, joita kukaan ei ole koskaan edes katsonut. Kilpailu on kovaa.

Valitse mieluummin sellainen aihealue, josta ei löydy tuhansia tuotteita, mutta sellainen, jota kuitenkin haetaan netissä kohtuullisen usein. Esimerkkinä voisi toimia lokikirja, ruokavalio-opas johonkin todella rajattuun allergiaan tai ruokavalioon tai joku todella uusi aihealue, esimerkiksi ChatGPT kehotteiden kirjoittaminen suomeksi.

Alla esimerkki hakusanasta “coloring book” ja “mileage log book”


2. Tutki hakuvolyymeja

Tähän on muutama vaihtoehtoinen tapa tehdä. Voit esimerkiksi käyttää SEMrushin ilmaista versiota, jossa voit testata kuinka paljon ihmiset hakevat Googlesta tiettyjä hakusanoja. Semrush näyttää hakujen sijainnin, aiheeseen liittyvät hakusanat ja kysymykset, sekä indikaattorin, kuinka kilpailtu hakusana on. Saat Semrushista myös tietää kuinka paljon arviolta yksi klikki maksaa, jos päättäisit tehdä tuotteellesi maksettua mainontaa.

Toinen hyvä tapa tutkia hakuvolyymeja enemmän on käyttää Ahrefs-nimistä palvelua. Siellä voit tehdä rajattomasti hakuja, ja rajata hakusi nimenomaan Amazonin palveluun. Eli siinä missä Semrush näyttää sinulle Google tai Bing hakusanoja, saat Ahrefsista näiden lisäksi myös Amazonissa haetut hakusanat. Ahrefs näyttää myös hakusanaan liittyvät termit, muttei avaa näitä sen enempää. Et esimerkiksi näe missä päin maailmaa hakusanoja haetaan, tai ovatko nämä kuinka kilpailtuja hakusanoja.

3. Tutki kilpailua

Tämä on helpoin osuus. Valitset edellä olevasta kohdasta 10-20 potentiaalisinta hakusanaa, eli niitä, joita haetaan eniten. Ei kannata ehkä valita niitä hakusanoja, joita haetaan kymmeniä tuhansia kertoja kuukaudessa, koska oletettavasti näissä on myös paljon kilpailua, vaan ehkä niitä enemmän spesifejä, joita haetaan vain joitakin satoja tai tuhansia kertoja kuukaudessa.

Mene seuraavaksi osoitteeseen Amazon.com. Lisää valitsemasi hakusanat vuorotellen hakukenttään. Katso kuinka monta tulosta löytyy. Huomaa, että ensimmäiselle sivulle mahtuu tuloksia vain muutama hassu kappale, eli kannattaa välttää niitä tuotteita tai hakusanoja, joilla on kymmeniä tuhansia vastaavia kilpailemassa kanssasi etusivupaikasta.

Tutkimusten mukaan on todella harvinaista, että tuotetta etsivä henkilö päätyisi ensimmäistä sivua pidemmälle. On siis elinarvoisen tärkeää, että kirjasi saa etusivupaikan tavalla tai toisella. Toki voit ostaa maksettua mainontaa, mikä voi onnistuessaan nostaa kirjasi etusivulle, mutta muista, että e-kirjojen katteet ovat vain joitakin euroja per kirja, joten maksetulle mainonnalle ei ole kovin suurta budjettia, jos haluat, että käteesi jää vielä jotain.

Olen tehnyt ylläolevan harjoituksen jo useaan otteeseen ja selvittänyt, mitkä hakusanat ovat tarpeeksi potentiaalisia, ottaen huomioon hakuvolyymit ja kilpailun. Olen listannut nämä exceliin ja järjestänyt ideat sen perusteella, missä on tämän hetken tiedon mukaan eniten potentiaalia. Rajasin pois kaikke ne hakusanat, joissa ei ole tarpeeksi hakuja kuukausittain. Järjestin nämä sen jälkeen sen perusteella, missä on vähiten kilpailua. Sain esimerkiksi selville, että autojen lokikirja voisi olla potentiaalinen “niche” ja julkaisin heti muutaman kirjan tänne kategoriaan. Kerron blogissa miten tämä tarina etenee!

Jos haluat ladata excel listan, johon olen listannut kaikki löydökseni, klikkaa alta!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *